17-11-2012 08:01

WOENSDRECHT - De jeugd heeft de toekomst in het Woensdrechtse wielrennen. Dat bleek vrijdagavond tijdens het jaarlijkse wielergala in café Non Plus Ultra in Woensdrecht.


Een van de onderdelen van de avond was de verkiezing van de Woensdrechtse wielrenner van het jaar. Zowel de eerste, de tweede als de derde stek werd bezet door een van de nieuwelingen die de sporttak in de Zuidwesthoek rijk is. Wielrenner van het jaar werd Jan Maas uit Huijbergen. Hij reed dit jaar 694 punten bij elkaar. Maas schreef afgelopen wielerseizoen enkele aansprekende klassiekers op zijn naam. Tweede werd Lars Akkermans uit Ossendrecht met 632 punten en de derde plaas ging naar Pim van de Klundert uit Woensdrecht, hij pakte 569 punten.

Ook de Woensdrechtse vrouwen deden het afgelopen seizoen uitstekend. In de top tien 'beste wielrenners van Woensdrecht' staan vier vrouwen. De talentvolle Demi en Thalita de Jong uit Ossendrecht werden respectievelijk vierde en vijfde in het klassement. Jan Maas en Thalita de Jong eindigden gelijk in het klassement om de meeste overwinningen van het afgelopen wielerseizoen; beiden kwamen dit jaar negen keer als eerste over de finish. De prijzen werden uitgereikt door Nederlands kampioen bij de junior dames, Kirsten Coppens en Nederlands Kampioen bij de beloften, Moreno Hofland.

Tijdens het wielergala, dat zoals elk jaar werd georganiseerd door het Wielercomité Woensdrecht, was er niet alleen aandacht voor de toekomst van het Woensdrechtse wielrennen. Er werd ook in de rijke plaatselijke geschiedenis van de sport op gedoken. Dick de Heer mocht vertellen over de vroegere prestaties van enkele lokale wielrenners. De Heer is druk doende om hier een film over te maken. Speciale aandacht was er ook voor de befaamde Fokkerboscrossen uit de jaren zeventig; wedstrijden die steeds meer dan honderd deelnemers trokken, waaronder grote namen zoals Johan van der Velde en Hennie Kuiper.

Hierna werd de blik weer vooruit gericht. In het middelpunt stonden jeugdwielrenners uit Woensdrecht. De gemeente telt op dit moment tien jeugdrenners die volgens het Wielercomité Woensdrecht 'allemaal erg aardig meekunnen in hun categorie'.

 

Bron: BNdeStem