Huijbergen verwelkomt eerste EK Veldrijden voor eliterenners 30-06-2015 18:30

Het EK veldrijden bestaat al sinds 2003 voor beloften, junioren en elite-dames. Sinds 2013 strijden ook de beloftes bij de vrouwen voor de titel van Europees kampioen en voortaan dus ook de elite bij de mannen. Huijbergen en het EK Veldrijden kennen elkaar al: in 2006 kwam het EK al eens naar het zuiden van Nederland. Niels Albert klopte toen Zdenek Stybar in de titelstrijd bij de beloften.
 

Sportmarketingbureau Golazo sports heeft jarenlange ervaring in de grootste sportevenementen in Nederland en België, onder andere in het veldrijden. Golazo Sports is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de bpost bank trofee en de Soudal Classics en tal van andere cyclocross wedstrijden (naast o.a. de Eneco Tour, de NN Marathon Rotterdam en de DVV Antwerp 10 Miles). Golazo Sports zal vooral haar kennis en ervaring op het gebied van media, promotie, sponsoring, VIP en ticketing inzetten om het EK naar een nóg hoger plan te tillen. Zo wordt het EK voor de eerste keer live uitgezonden op Sporza van de VRT. 


“Fantastisch”, stelt secretaris Jeroen van Wezel van het Wielercomité Huijbergen, “zeker omdat het veldrijden op de VRT ongeveer een miljoen kijkers per wedstrijd trekt. Bovendien zal het EK ook in Nederland op tv te zien zijn. Mede dankzij Golazo Sports zijn we verzekerd van perfecte exposure! Bovendien zijn we trots te kunnen melden dat niemand minder dan Sven Nys in België ambassadeur van ons EK wordt. We zijn trots op het feit dat zo’n grote kampioen zich aan ons evenement verbindt en we hopen dat Sven zal schitteren op ons parcours!”


Het parcours in Huijbergen is al vele jaren beroemd onder liefhebbers van de sport. De twee heuvels – de Tiestenberg en Nootjesberg - zijn in het veldrijden haast even bekend als de Alpe d’Huez dat is voor Tour de France-fans. Na de start duiken de renners rechts in een karrenspoor dat hen naar de eerste passage door de materiaalpost brengt. Het eerste deel van het parcours concentreert zich in de bosrijke omgeving op en rondom de Nootjesberg, die de renners een aantal keren moeten bedwingen. Daarna kunnen ze herstellen op het asfalt op weg naar de publieksweide waar een heuse zandduin wacht: de Tiestenduin. Die heuvel zal op dit EK tweemaal beklommen moeten worden. Zo vlak voor de aankomst kan deze taaie zandduin wel eens voor de beslissing gaan zorgen!

 

De aanwezigheid van de elite bij de mannen maakt dit EK extra bijzonder, voor het eerst in de geschiedenis van het veldrijden zullen de kleppers strijden voor de felbegeerde Europese Kampioenstitel. Uit de goede contacten met de Nederlandse en Belgische bondscoach blijkt dat beide landen in elk geval met hun grootste namen aan de start zullen staan. Wie o.a. Mathieu Van der Poel, Lars Van Der Haar, Sven Nys, Wout Van Aert en Kevin Pauwels dus aan het werk wil zien in de strijd om de allereerste Europese kroon, moet op 7 november afzakken naar het grensdorpje tussen Antwerpen en Roosendaal.


Programma EK Veldrijden Huijbergen, zaterdag 7 november 2015

10.00 uur        Heren Junioren
11.15 uur        Dames U23
12.30 uur        Heren U23
13.45 uur        Dames Elite
15.00 uur        Heren Elite

Voor meer info en tickets: www.ekveldrijden2015.nl