26-03-2015 20:46

Na het overvolle, maar vooral memorabel 2014 staat dit jaar in het teken van het naderende EK Veldrijden. Nadat het comité de laatste hand had gelegd aan de voorbereidingen van de Ronde van Huijbergen, focuste voorzitter Carel Jan Reuver en secretaris Jeroen van Wezel zich al op het prestigieuze kampioenschap. “Het blijft natuurlijk mooi dat een dorp als Huijbergen de eer krijgt om het eerste EK Veldrijden voor profs te organiseren.”, vertelt Van Wezel, “Maar eerst moet er nog worden stilgestaan bij het jubileum.”

Voorzitter
Dat jubileum, wat Van Wezel aanhaalt, betreft een 65-jarig jubileum van zowel de Ronde als het comité. “Je kunt dus zeggen dat we een ervaren groep zijn.”, grapt Van Wezel, “Veel leden hebben al enkele jaren ervaring en weten hoe ze zo’n evenement als dit moeten aanpakken. Echter stopte Peer eind vorig jaar met het voorzitterschap en zaten wij met een open functie. Dit wilden we zeker niet overhaast invullen en zijn uiteindelijk bij een lange zoektocht uitgekomen bij Carel Jan Reuver.”

“Voor mij is het als het ware alsof ik op een goedlopende trein opstap.”, vertelt Reuver enthousiast, “Het is een hardwerkende groep, die af en toe moet worden tegengehouden op het gebied van ambities. We blijven natuurlijk een klein comité, dus moeten we zeker niet al te hard van stapel gaan lopen.” “Of ik droom van het organiseren van een WK?”, vervolgt Reuver, “Dat zal bij dromen blijven. Wij zien namens het comité, dat niet alleen al het organiseren van zo’n evenement, maar ook de locatie al de nodige problemen met zich meebrengt.

Ronde van Huijbergen
Wie secretaris Van Wezel vraagt naar de voorbereidingen voor de 65e Ronde van Huijbergen kan rekenen op een vastberaden antwoord. “Qua voorbereidingen is het in principe rond. We houden op dit moment enkel nog de inschrijvingen bij.”, aldus Van Wezel, “Parcours, media, noem het maar op, het is allemaal al geregeld. Wat we nu nog merken, iets dat iedereen binnen het comité kan beamen, is dat de regionale opkomst steeds minder wordt. Dan heb ik het niet over het publiek, maar vooral de regionale renners hebben zich nog niet ingeschreven. Dit heeft mogelijk te maken met de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem, wat precies komend weekend valt. Wel hebben we de zekerheid al dat Huijbergenaar Maarten de Nijs en Dennis Leijten uit Hoogerheide bij de nieuwelingen meedoen.

Verder hopen we stiekem dat Jan Maas wordt vrijgegeven door zijn team, zodat hij zichzelf kan laten zien in zijn woonplaats.” 
“Ik kijk er naar uit!”, valt voorzitter Reuver zijn secretaris bij, “Het is voor mij de eerste keer dat ik in functie betrokken ben bij een wielerwedstrijd. Ikzelf ben pas drie weken actief bij het comité, dus veel van de voorbereiding heb ik niet meegemaakt, evenals kersvers penningmeester Albert Rommers. Ik laat me in ieder geval komend weekend graag verrassen en hoop kennis te kunnen maken met het Huijbergse wielerwereldje.” Helaas bleek Jan Maas komend weekend niet beschikbaar te zijn. “Ik had graag meegedaan in mijn eigen dorp, maar ik rij voor de Rabobank een charity ride, wat natuurlijk ook bijzonder is.”, aldus Jan Maas.