22-12-2014 13:06

Op zondag 4 januari 2015 vindt de 7e editie  ATB Toertocht Huijbergen plaats. Deze wordt georganiseerd door  Stichting Wielercomité Huijbergen in samenwerking met de vriendenclub “9 uur bij de kerk”. Een ieder kan deelnemen aan de toertocht waar men over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen.

 

De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden: 25 km of 45 km. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen  € 4,--. Het parcours gaat over een groot gedeelte van  het welbekende NK veldrijden parcours en waar in 2015 het Europees Kampioenschap veldrijden gaat plaatvinden met daarin de Nootjesberg en de Tiestenduin. De 45 km gaat over Belgisch grondgebied richting de Grote Meren en komt daarna weer terug in Huijbergen om daarna naar de Walse duinen  te gaan. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Er is een tussenstop voorzien waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen.

 

Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers. Bij aankomst is er gelegenheid om te douchen.  Er zullen  ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met tel. 0164-642287, mobiel 06-28598287 of www.wchuijbergen.nl

 


Op dit evenement is een fotograaf van MTB-You aanwezig om MTB-ers te fotograferen. Deze foto’s zullen dan gratis kunnen gedownload kunnen worden via het fotoalbum.