Nationale veldrit Huijbergen als try out voor EK 2015 28-11-2014 15:49

Op papier vormen de beruchte Nootjes- en Tiestenberg het decor van een Nationale Cyclo Cross, maar met name bij de junioren en elite/belofte zal er een internationaal deelnemersveld met veldrijders uit België en zelfs de Verenigde Staten aan de start staan. Daardoor kunnen zij zich ideaal voorbereiden op het Europees Kampioenschap dat in 2015 in Huijbergen zal plaatsvinden.

Als Johan Cruijff een veldrijder zou zijn, zou hij zijn bekendste uitspraak – “Elk nadeel heb z’n voordeel” – waarschijnlijk herhalen bij de aankondiging van de Nationale Cyclo Cross in Huijbergen. Tegelijkertijd met de nationale veldrit wordt in het Britse Milton Keynes namelijk een wereldbekerwedstrijd verreden. Dat betekent dat een aantal grote namen afwezig zullen zijn op het technische parcours van Huijbergen.

Maar volgens Jeroen van Wezel, secretaris van het Huijbergse wielercomité, betekent dat niet dat de Huijbergse cross minder spectaculair zal zijn. “In Engeland verschijnen geen junioren aan de start en dat betekent dat de strijd in deze categorie bij ons bijzonder spectaculair belooft te worden. De nationale top staat hier aan de start. Zij kunnen deze wedstrijd als try out gebruiken voor het kampioenschap in 2015.”