02-04-2013 18:15

HUIJBERGEN - De 63e editie van de Ronde van Huijbergen wordt op 23 juni verreden. Eerder was de organiserende Stichting Wielercomité Huijbergen nog van plan om de wedstrijd op 15 september plaats te laten vinden, maar dat gaat niet door.

De Ronde kon op de oorspronkelijk geplande datum – zondag 24 maart – niet doorgaan. Er lag 's ochtends een dik pak sneeuw op het parcours en het bestuur vond het niet verantwoord om de renners te laten starten.

Secretaris Jeroen van Wezel: "We hadden half september in gedachten voor de herkansing, maar uit nader overleg met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie is juni komen rollen. Dat vonden zij prettiger en het komt ons eerlijk gezegd ook wat beter uit. Als we de Ronde in september zouden houden, dan zitten we helemaal aan het eind van het seizoen. Dan loop je het risico dat veel mensen weer 'wielermoe' beginnen te worden. Nu zitten we met onze rit juist midden in het seizoen. Dit is voor iedereen beter."

Het programma voor de Huijbergse wedstrijd blijft ongewijzigd. De nieuwelingen beginnen om 11.00 uur, de nieuwelingen meisjes/junior dames om 12.15 uur, de junioren om 13.30 uur en de elite/beloften vertrekken om 15.15 uur. Start en finish zijn in de Dorpsstraat.

 

Bron: BNDeStem