14-03-2013 21:01

Momenteel is het Wielercomité drukdoende met de laatste voorbereidingen voor de “Ronde van Huijbergen”. Dat het een traditie is, blijkt uit  dat deze op zondag 24 maart 2013 voor de 63ste maal verreden wordt. Er zal startgelegenheid geboden worden aan de categorieën nieuwelingen meisjes/junior dames, nieuwelingen, junioren en elite & beloften.  De organisatie is trots om dit overvolle programma te kunnen laten verrijden. Zeker omdat er in een aantal categorieën plaatselijke kleppers aan het vertrek staan. Jan Maas (jr) rijdt namelijk bij de categorie junioren en Anouk van Vliet heeft haar ingeschreven voor de categorie nieuwelingen/junior dames.

De talentvolle renner Jan Maas rijdt zijn 1ste seizoen in de categorie junioren voor de wielerploeg WWV Vacancoleil-BHV-MAAS. Vorig jaar had hij een zeer sterk seizoen gereden met 9 overwinningen waarvan 2 klassieker overwinningen. Het huidige wielerseizoen is hij sterk begonnen in de wielerklassieker GP Andre Noyelle in Ieper. Hij behaalde hier een 11de plaats. Hij zal zeker een gooi willen doen naar de 1ste plaats in zijn eigen woonplaats Huijbergen. Zijn ploegmaten Koen van de Klundert, Sieben Wouters, Davy Knobel en Danos Gerritsen zullen hem daar zeker bij helpen. De junioren vertrekken om 13.30 uur. 

De wielerdag begint om 11.00 uur met de categorie nieuwelingen/junioren dames.  Voor deze wedstrijd hebben ruim 35 dames ingeschreven. Voor de meeste rensters is de wedstrijd in Huijbergen de 1ste wedstrijd. Kanshebsters in deze categorie zijn Minke Bakker, Denise Gunst of Delore Stougje.
Om 12.15 uur strijden de nieuwelingen voor de “Grote prijs Auto Borchwerf” Zij zullen worden weggeschoten door een directielid van Auto Borchwerf. Voor deze categorie is ruime belangstelling, want de teller van inschrijvingen staat inmiddels  op 50 renners. Hier zullen de regionale favorieten Lars Akkermans, Wesley Floren, Wout van Elzakker, Sven van Goethem en  Mark van der Pijl hun  huid zo duur mogelijk verkopen. Maar geduchte concurrentie valt te verwachten van Bjarne Bol, Bjarne Leijs, Daan van Sintmaartensdijk en Jesper Keller.
De wielerdag eindigt met de traditionele wedstrijd voor elite/beloften. Het startschot voor 100 km wedstrijd wordt gegeven door wethouder sportzaken gemeente Woensdrecht Vic Huijgens. De gehele regionale top heeft zich hiervoor ingeschreven. De Nispense troef Gerwin de Regt zal graag voor een 2de maal de ronde op zijn naam willen schrijven. Tegenstand zal hij daarvoor zeker krijgen van Eddy en Rik van Ijzerdoorn, Ricardo van de Klundert, Mike van Castel, Marco Kuijvenhoven (3de 2012), Ronald Roos, Arjen Mosselman, Ruud Rentmeester, Michel Stroosijder (oud winnaar 2010), Jeff Vermeulen en Frank Wierstra. Ruim 70 renners hebben zich al digitaal ingeschreven.
Daarnaast is er buitenlandse inbreng vanuit Belgie: Nico Thijs en Jan van Aert en Argentinië: Rodrigo Mendieta.

Op 2de pinksterdag 20 mei 2013 vindt de 15de jeugdronde “Acht van Huijbergen” plaats. Voorts zijn de voorbereidingen voor de nationale Cyclo Cross  al in volle gang. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 14 december 2013.