15-12-2012 17:34

VELDRIJDEN - Mike Teunissen is zaterdagmiddag winnaar geworden van de nationale veldrit in Huijbergen. De regerend Europees kampioen bij de beloften bleef zijn Rabo-ploeggenoot Emiel Dolfsma 17 seconden voor.


Daarachter finishte David van der Poel op de derde plaats. De streekfavoriet reed lange tijd met Teunissen aan de leiding, maar werd op slag kansloos toen hij in de slotronde onderuit ging. In de sprint om de tweede plaats kon Van der Poel Dolfsma ook al geen partij geven, omdat zijn ketting eraf liep.

Eerder was ook Stan Godrie al getroffen door pech. De Zundertenaar reed vroeg in de wedstrijd lek, op het moment dat hij nog in de kopgroep zat. Godrie keerde nooit meer terug vooraan en werd uiteindelijk zesde.

Bij de junioren ging de overwinning wel naar een renner uit de regio. Wereldkampioen Mathieu van der Poel was voor de zestiende opeenvolgende keer dit seizoen veel te sterk voor de concurrentie. Het jongere broertje van David won uiteindelijk met 2 minuten en 18 seconden voorsprong op Martijn Budding.

Uitslagen:
Elite/beloften: 1. Mike Teunissen (IJsselsteyn), 2. Emiel Dolfsma (Kampen), 3. David van der Poel (Kapellen)
Junioren: 1. Mathieu van der Poel (Kapellen), 2. Martijn Budding (Veenendaal), 3. Stan Wijkel (Holsloot)
Vrouwen: 1. Annefleur Kalvenhaar (Wierden), 2. Yara Kastelijn (Neerkant), 3. Bianca van den Hoek (Bussum)
Nieuwelingen: 1. Bram Welten (Moergestel), 2. Tom Wijkel (Exloo), 3. Roel van der Stegen (Reuver)
Masters: 1. Tino Haakman (Enkhuizen), 2. Jos Bogaerts (Strijbeek), 3. Dennis Craanen (Bodegraven)
Amateurs/sportklasse: 1. Ivar Hartogs (Amersfoort), 2. Peter van den Heuvel (Bakel), 3. Leon Brouwer (Rotterdam).