13-12-2012 18:34

HUIJBERGEN - Huijbergen wil veldrijder Sven Nys volgend jaar een afscheidscross aanbieden. Het Wielercomité Huijbergen is aan het onderzoeken of de veldrit in het West-Brabantse dorp het officiële afscheid van Nys in Nederland kan worden.

De Belgische veelwinnaar stopt na volgend seizoen met veldrijden. Voorzitter Peer Maas van de organisatie: "We moeten inventief zijn omdat we geen internationale cross kunnen organiseren. Volgend jaar neemt Nys afscheid van het veldrijden. Als het financieel haalbaar is, willen we hem een afscheid in Nederland geven."

Nationale cross
In januari organiseerde Huijbergen nog het NK, komende zaterdag wordt er een nationale cross gehouden. De toppers laten het dorp daarbij links liggen. De veldrit heeft veel last van de crisis, dit jaar moet de organisatie het doen met een budget van 25.000 euro. Daardoor is het onmogelijk om een internationale cross met grote namen in Huijbergen te houden.

Deelnemers komende zaterdag zijn onder andere de broers David en Mathieu van der Poel en Michiel van der Heijden uit Drunen. Toch hoopt de organisatie nog op deelname van enkele Belgische veldrijders.

Onderzoek naar mogelijk EK
Peer Maas: "Ik verwacht vanuit België nog wel een paar subtoppers of toppers. Dat zijn jongens die liever een wedstrijd rijden dan gaan trainen en op het laatste moment een beslissing maken. We organiseren niet voor niets een cross in het weekeinde dat er geen internationale wedstrijden zijn."

In 2016 hoopt de organisatie weer een NK te organiseren. Ook wordt onderzocht of het de komende jaren mogelijk is om het EK naar Huijbergen te halen.

 

Bron: www.omroepbrabant.nl